Duşakabinler nedir ?

Duşakabinler nedir ?

Banyolar hemen kirlenen yerlerdir ve kimse kirli yerlerde banyo yapmak istemez. Duşakabinde bunun için tasarlanmış portatif duş alma kabinidir.
 Siz etrafa su sıçratmadan ve banyonun diğer taraflarını kirletmeden rahatça banyo yapar diye duşakabin üretilmiştir. Siz de duşakabin satın alarak banyonuzu daha kolay temizleyebilir ve daha  çok temiz tutabilirsiniz. Üstelik kirli çamaşırlarınızda su sıçramasından dolayı da kirlenmeyecektir. Banyoda klozet varsa banyo kapısını kapamadan da ailenizin diğer ihtiyaçlarını gidermede kolaylık sağlarsınız. Banyoda modern görünüm sağlamak isteyen ev hanımları da birbirinden değişik duşakabin seçeneklerinden birini satın alabilirler. Şu anda piyasada oldukça ucuz kaliteli duşakabin vardır. Birçok duşakabin vardır ve her birinin görevleri farklıdır.
Bazıları şık ve desenli bazıları kristal bazıları da sade bir görünüme sahiptirler. Bazı duşakabinler içlerinde özel bölmeler bulundururlar ve içlerine havlularınızı ve özel eşyalarınızı koyabilirsiniz. Böylelikle siz duş yaparken banyoyu herkes kullanabilir. Ayrıca bir konuya da değinelim eğer şofben kullanıyorsanız çok yüksek sıcaklıkta banyo yapmanıza gerek kalmayacaktır. Çünkü ortalama bir sıcaklıkta duş yapmaya başladıktan bir müddet sonra içerisi buharla ısınacaktır. Böylelikle duşakabin alarak tasarruf yapmış olursunuz. Son yıllarda piyasaya çıkmış lüks duşakabin sınıfına giren modeller oldukça rağbet görüyor. Su sıcaklığının otomatik olarak ayarlanabildiği, hidro masaj (jakuzi) yapabilen, 25 ayrı noktadan basınçlı su püskürten, telefonu, cd çaları, radyosu ve havalandırması bulunan bu duşakabin modellerinin fiyatları 1500 TL ile 5000 TL arasında değişmektedir. Aşağıda duşakabin çeşitlerinin özellikleri vardır. Beğendiniz duşakabini güvenilir yerlerden satın alabilirsiniz.
Polistren;
Bazı stiren moleküllerinin birbirleriyle etkileşime girerek bir zincir oluşturmasıyla ortaya çıkan yapay bir plastik türevinden oluşan bir duşakabindir. Renksiz ve saydamdır. Bu yüzden alkol ve asitlere karşı dayanıklı olmasından ötürü duşa kabinlerde çok yayğın bir biçimde kullanılmaktadır. Polistren (mika) duşa kabinler ekonomik seri duşa kabin sınıfına giren ucuz duşakabinlerdir

Temperli Cam Duşakabinler

Cam dıuşakabinler olarak da bilenen temperli duşakabinlere 4 mm, 6 mm veya 8 mm. kalınlığında camlar kullanılarak duşakabinler yapılmaktadır. Dekoratif veya şeffaf cam seçeneklerinin bulunduğu kırılmaya karşı dayanıklı hale getirilmiş bu cam duşakabinlere temperli duşakabinler denmektedir. Ancak bu duşakabinleri mutlaka güvenilir yerlerden satın almanız gerektirmektedir. Çünkü bazı merdiven altı üreticiler masraftan kaçınmak için camı yeteri kadar temperlemezler veya bu işlemi yapmazlar. Böylelikle temperlenmemiş duşakabinler kolay kırılacağından, ciddi yaralanmalara hatta ölümlere neden olabilirler.

Kompakt Duşakabinler

Son yıllarda piyasaya çıkmış lüks duşakabin sınıfına giren duşakabin modellerdir. Su sıcaklığının otomatik olarak ayarlanabilen, hidro masaj (jakuzi) yapabilen, 25 farklı yerden basınçlı su püskürtebilen, telefonu, cd çaları, radyosu ve havalandırması bulunan bu duşakabin modellerinin fiyatları 1500 TL ile 5000 TL arasında değişmektedir.

Lüx duşakabinler bile fiyatı 1500 ile 5000 arasında değişmektedir. Yani daha ucuza kullanışlı bir duşakabin almayı düşünüyorsanız 1000 lira altı güzel duşakabinler bulabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DUŞAKABİN MODELLERİ FİYATLARI

İKİ DUVAR ARASI MİKA CAMLI SİYAH DUŞAKABİN

KÜVET